EO Header
Volgen

Inhoud van het programmablad Visie

Magazine

Visie is het programmablad van de Evangelische Omroep en bevat het de wekelijkse radio- en televisiegegevens. Visie wil een magazine zijn met waardevolle en opbouwende artikelen om christenen te ondersteunen om midden in de wereld te staan. In de huidige tijd verdwijnt de vanzelfsprekendheid van standpunten. Visie wil daarom helpen in meningsvorming door interviews en achtergrondartikelen.

7 Vragen

In de rubriek '7 Vragen' worden bekende Nederlanders geïnterviewd, ook als zij niet christelijk zijn. Zij hebben invloed in Nederland en wij vinden daarom hun mening interessant. In het interview staat journalistieke waarheidsvinding centraal. Ook de christelijke identiteit is altijd zichtbaar in de vraagstelling, maar niet altijd in de overtuiging van de geïnterviewde. Uitgangspunt is dat God ook door andere mensen dan christenen kan heenwerken.

Advertenties

Visie moet betreffende adverteerders een aantal wettelijke en objectieve criteria hanteren. Daarnaast zijn er uiteraard criteria die te maken hebben met de EO zelf. Advertenties worden geweigerd als zij haaks staan op de missie van de EO (Jezus Christus als Verlosser en de Bijbel als het Levende Woord van God), als de organisatie ethisch, zedelijk en moreel verwerpelijk is, als de organisatie de kern van het Evangelie ondermijnt. Twijfelgevallen leggen wij voor aan een aantal adviseurs.

Columns

Columns zijn niet altijd bedoeld als serieuze boodschap. De schrijver wil niet beledigen, maar vooral zichzelf in de maling nemen, zoals dat in een column hoort. De lezer mag het daar van harte mee oneens zijn, dat is het karakter van een column. De lezer mag natuurlijk z'n vragen stellen, al moet men de column met een dikke knipoog lezen. Een column mag 'prikkelen' en vraagt om een knipoog en een vleugje humor.

Slijpsteen (Afmelden via onderzoek@eo.nl)

In Slijpsteen stellen we een onderwerp aan de orde waar Visie-lezers voor of tegen kunnen zijn in de vorm van een stelling. Deze stellingen zijn prikkelend gesteld en bedoeld om mensen aan het denken te zetten. In de reacties streven we naar een evenwicht tussen 'eens' en 'oneens'. Het weerspiegelt nooit de mening van de Visie-redactie, maar is een representatieve weergave van wat we aan reacties binnengekregen hebben.

Meer informatie

Lees hier nog veel meer informatie over het blad Visie

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen