Waarom vraagt de EO soms om extra giften?

Allereerst zijn wij ontzettend dankbaar voor uw lidmaatschap en financiële bijdrage voor de Evangelische Omroep. Daarmee kunnen wij programma's en activiteiten maken die we als EO missionair belangrijk vinden, maar waarvoor we geen overheidsfinanciering krijgen.

Op basis van het ledenaantal krijgt de EO een subsidie om bepaalde programma’s en salarissen te betalen. Maar niet voor alle programma’s krijgen we subsidie. Voor veel missionaire programma’s en activiteiten, bijvoorbeeld Nazorg, Nederland Zingt op Zondag, De Verandering of de EO-Jongerendag, krijgen we geen overheidsgeld. Deze programma's worden betaald uit onder andere uit giften en ledengeld.

Bekijk hier waar lidmaatschapsgeld en giften aan worden besteed