Kan ik een idee voor een programma toesturen naar de EO?

Allereerst, het is heel erg fijn dat u met ons mee wilt denken, betrokken bent en meeleeft met de EO als omroep.

Helaas moeten wij toch afzien van de mogelijkheid om een programma-idee aan de EO door te geven. Dit lichten wij u graag toe:

Van de door buitenproducenten ingezonden programmavoorstellen wordt er doorgaans slechts 5% meegenomen als mogelijk bruikbaar. Hiervan resulteert een nog kleiner percentage uiteindelijk in een radio- of televisieprogramma.
U ziet: zelfs ideeën 'gepitcht' door vakmensen worden zelden ontwikkeld.

En hoewel we honderden particuliere ideeën per jaar ontvingen heeft niet 1 van die ideeën tot een programma geleid in de afgelopen 10 jaar.