Wat is het verschil tussen Nederland 1, 2 en 3?

De Nederlandse Publieke Omroep heeft per zender Nederland 1, 2 en 3 een eigen doelgroep en profiel vastgesteld. Alle programma's die de omroepen via die zenders willen uitzenden, moeten passen binnen dat profiel. Elke zender heeft een eigen netmanager, die uiteindelijk beslist of een programma voldoet aan de criteria.

Zo is Nederland 1 een net met een brede programmering waar een grote dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking samen naar kijkt, Nederland 2 een net voor diepgang, levensbeschouwing, kunst en cultuur en richt het vernieuwende Nederland 3 zich met innovatieve programma’s op een jonge publiek. Samenvattend werken Nederland 1, 2 en 3 dus samen om zoveel mogelijk kijkers onder te Nederlandse bevolking aan te spreken.

Een beschrijving van de profielen vindt u hier.