Waarom zijn er soms niet-christelijke gasten in EO-programma's?

Het ligt eraan om welk programma het gaat. In programma's als 'De Verandering' of 'Nederland Zingt op Zondag' gaan wij in gesprek met een gast die vertelt over zijn of haar leven met God of praten wij met mensen die nog niet zo lang geleden tot geloof zijn gekomen.

Andere programma's lenen zich juist voor een gesprek met niet-gelovigen, over bijvoorbeeld het leven na dit leven ('De Kist') of over een vertrek uit de kerk ('Adieu God?'). Weer andere programma's gaan over de actualiteit en behandelen onderwerpen uit het nieuws.

Met onze programma's willen we verhalen vertellen over het geloof en laten zien wat het volgen van Jezus inhoudt. Daarbij willen we een brede groep kijkers aanspreken.